Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 克 中型虾 ,去肠线并利用厨用纸巾拍干
- 350 克 绍兴花雕酒
- 1 ½ 茶匙 盐
- ½ 茶匙 糖
- 3 公分 新鲜姜 ,切丝
- 150 克 水
- 10 克 黑米醋 (opcjonalnie)
- 10 粒 红枣 ,洗净并去籽
- 10 克 当归片
- 1 汤匙 枸杞 ,浸软
- 2 茶匙 鸡精粉
- 1 小支 新鲜芫荽 ,切碎,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1982 mg