Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 汤匙 油
- 10 克 姜, 切丝
- 40 克 洋葱, 切丝
- 2 汤匙 红咖喱酱
- 1 茶匙 姜黄粉
- 2 汤匙 鱼露
- 2 茶匙 糖
- 300 克 鸡高汤
- ½ 茶匙 盐
- 2 颗 蛋, 打成蛋液
- 80 克 甜椒, 切丝
- 20 克 青椒, 切丝
- 80 克 新鲜黄豆芽, 洗净去根部
- 200 克 米粉, 洗净,剪成2段
- 50 克 叉烧肉, 切条
- 8 - 10 个 虾仁, 洗净,去肠泥
- 1 根 新鲜辣椒, 去籽切丝
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2240 kJ / 535 kcal
- Białko
- 19.935 g
- Węglowodany
- 76.21 g
- Tłuszcz
- 17.306 g
- Błonnik
- 5.773 g