Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 克 水
- 2 片 班兰叶, 绑成结
- 100 克 冬瓜糖, 切半
- 50 - 100 克 红糖
- 50 克 龙眼干
- 50 克 红枣
- 10 克 白木耳, 浸软, 去除硬实部分, 切小块
- 1 片 柠檬
- 1 茶匙 罗勒籽, 浸泡在200 克水约15分钟
- 4 粒 胖大海, 浸泡在300克水约15分钟
- 10 克 葡萄干
- 20 克 珍珠薏米, 煮熟 (参考贴士)
- 20 克 香烤花生
- 20 克 小西米, 煮熟
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 293 kJ / 70 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1 mg