Daging Kukus, Kubis Jamur & Bubur Ayam Telur

Daging Kukus, Kubis Jamur & Bubur Ayam Telur

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porsi

Składniki

daging cincang kukus
  • buah sarangan (chestnut) dicuci, dikupas
    50 g
  • daging babi cincang
    200 g
  • kuning telur
    1
  • minyak wijen
    10 g
  • kecap asin
    1 sdm
  • arak beras
    1 sdm
  • garam
    ¼ sdt
  • air
    40 g
Kubis Kukus dengan Jamur
  • jamur shitake segar dicuci, diiris
    100 g
  • kol putih dicuci, potong-potong (3 cm)
    300 g
Bubur Ayam Putih Telur
  • dada ayam, utuh, tanpa tulang potong-potong ( 4 cm)
    150 g
  • kecap asin
    1 sdt
  • maizena
    ½ sdt
  • minyak sayur
    15 g
  • jamur shitake segar dicuci dan dipotong dadu (sekitar 1 cm)
    100 g
  • beras putih bulir pendek cuci, tiriskan
    180 g
  • putih telur
    1
  • garam sesuai selera
    1 ½ sdt
  • air
    1200 g
  • minyak wijen sesuai selera
  • garam sesuai selera
  • lada putih bubuk sesuai selera

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Sód 328.4 mg
Białko 27 g
Kalorie 1609 kJ / 384.9 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 98.7 g
Węglowodany 44.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie