Trüffel-Agnolotti mit Burrata-Creme
TM6 TM5

Trüffel-Agnolotti mit Burrata-Creme

4.5 (13 ocen)

Składniki

Nudelteig

  • 250 g Hartweizengrieß
  • 125 g Wasser
  • ¼ TL Salz

Burrata-Creme

  • 200 g Burrata, abgetropft
  • 50 g Trüffelöl
  • ½ - ¾ TL Salz (siehe Tipp)
  • 3 - 4 Prisen Pfeffer

Agnolotti-Füllung

  • 50 g Pinienkerne
  • 60 g Parmesan, in Stücken
  • 35 g Schalotten, halbiert
  • 40 g Trüffelsauce (z. B. Salsa Tartufata)
  • 150 g Ricotta
  • ¼ TL Limettenschale
  • ¼ TL Salz
  • 1 - 2 Prisen Pfeffer
  • 2 Prisen Muskat

Fertigstellung

  • Wasser zum Kochen
  • Salz zum Kochen
  • Hartweizengrieß zum Bearbeiten
  • 2 Eigelb, verquirlt
  • 20 g Feldsalat zum Garnieren
  • Trüffel, frisch, gehobelt, zum Garnieren (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
6165 kJ / 1473 kcal
Białko
64 g
Węglowodany
101 g
Tłuszcz
96 g
Tłuszcz nasycony
29 g
Błonnik
18 g
Sód
2747 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy