Sauce pour salade César

Sauce pour salade César

3.7 22 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
500 g

Składniki

  • d'huile végétale (huile neutre telle que canola, tournesol)
    200 g
  • de parmesan en cubes, plus des copeaux supplémentaires pour la garniture
    60 g
  • de poivre noir en grains
    ¼ c. à thé
  • jaunes d'œufs
    2
  • gousses d'ail ou 2 gousses d'ail confites (facultatif) (voir Variante)
    2
  • filets d'anchois à l'huile
    3
  • de jus de citron
    20 g
  • de moutarde de Dijon
    15 g
  • sel selon le goût

Wartości odżywcze na 500 g

Kalorie 2141.9 kcal / 8961.8 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 228 g
Węglowodany 11.8 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 42.6 g
Sód 1453 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...