Sauce pour salade César

Sauce pour salade César

3.9 33 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
500 g

Składniki

  • 200 g d'huile végétale (huile neutre telle que canola, tournesol)
  • 60 g de parmesan en cubes, plus des copeaux supplémentaires pour la garniture
  • ¼ c. à thé de poivre noir en grains
  • 2 jaunes d'œufs
  • 2 gousses d'ail ou 2 gousses d'ail confites (facultatif) (voir Variante)
  • 3 filets d'anchois à l'huile
  • 20 g de jus de citron
  • 15 g de moutarde de Dijon
  • sel selon le goût

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 500 g

Sód 1453 mg
Białko 32.8 g
Kalorie 8961.8 kJ / 2141.9 kcal
Tłuszcz 228 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 42.6 g
Węglowodany 11.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...