Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů dýně hokkaido, na kousky, bez semínek
- 1 plátek čerstvého zázvoru (přibližně 2–3 mm)
- 400 gramů vody
- ¼ čajové lžičky soli
- 500 - 600 gramů jablečného džusu
- 20 - 40 gramů javorového sirupu, v závislosti na sladkosti jablečného džusu a osobní chuti
- 1 - 2 špetky mleté skořice
- 6 kroužků sušených jablek (křížal)
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 355 kJ / 85 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Restovaná jablka (400 gramů)
15min
Dračí krev
20 Min
Ovesné mléko
1h 10min
Tvarohové knedlíky s rozvarem z broskví a meruněk
1 Std. 20 Min
Kremrole
2h 5min
RAW oříšková zmrzlina
5min
Drožďové knedlíčky
30 Min
Klasický rajčatový protlak (passata)
55min
Pohankové noky do polévky
40 Min
Losos na pórku v balíčku s bramborami
1 Std.
Květáková rýže
10min
Cuketovo-rajčatová polévka
40 Min