
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 285 g de riz étuvé
- 625 g d'eau
- 15 g d'huile végétale
-
1
c. à soupe de fond de volaille en pâte maison
lub 1 c. à soupe de bouillon de légumes en pâte - ½ c. à thé d'ail en poudre
- ½ c. à thé d'oignon en poudre
- ½ c. à thé d'assaisonnement à l'italienne
- ½ c. à thé de persil déshydraté
- ½ c. à thé de sel selon le goût
- 30 g de beurre non salé en morceaux
- persil frais pour garnir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 117.7 kcal / 492.3 kJ
- Białko
- 1.4 g
- Tłuszcz
- 6.4 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Sód
- 212.6 mg