
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g shallots
- 20 g garlic cloves
- 500 g chayote peeled, thickest part of the core removed, cut in quarters that fit through feeder tube
- 150 g carrots peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
- 20 g red curly chillies cut in diagonal slices
- 2 cm galangal bruised
- 2 fresh bay leaves
- 25 g dried shrimp soaked to soften
- 20 g cooking oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp chicken stock powder homemade or store-bought
- 1 tsp sugar
- ¼ tsp ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 122 kcal / 511 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 821 mg