Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g shallots
- 20 g garlic cloves
- 500 g chayote, peeled, thickest part of the core removed, cut in quarters that fit through feeder tube
- 150 g carrots, peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
- 20 g red curly chillies, cut in diagonal slices
- 2 cm galangal, bruised
- 2 fresh bay leaves
- 25 g dried shrimp, soaked to soften
- 20 g cooking oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 1 tsp sugar
- ¼ tsp ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 511 kJ / 122 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 821 mg
Alternatywne przepisy
Chao qing cai (Chinese greens)
10 min
Green Papaya Fish Soup
2h 15 min
Braised Mushroom With Broccoli And Beancurd Sheets
35min
Taiwanese traditional Pork floss
1h 40 min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Olive Vegetable Rice
1h 5min
Aglio olio e peperoncino
35min
Steamed Pork Patty with Salted Egg
35min
Vegetarian Japchae
45 min
Tom Yam Mee Hoon
30 min
Braised Eggs
Brak ocen
Stir Fried Udon With Chicken and Mushroom
20 min