Stir-fry Chayote

Stir-fry Chayote

5.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • shallots
    40 g
  • garlic cloves
    20 g
  • chayote peeled, thickest part of the core removed, cut in quarters that fit through feeder tube
    500 g
  • carrots peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
    150 g
  • red curly chillies cut in diagonal slices
    20 g
  • galangal bruised
    2 cm
  • fresh bay leaves
    2
  • dried shrimp soaked to soften
    25 g
  • cooking oil
    20 g
  • salt
    1 tsp
  • chicken stock powder homemade or store-bought
    1 tsp
  • sugar
    1 tsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 122 kcal / 511 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 821 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...