Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g shallots
- 20 g garlic cloves
- 500 g chayote, peeled, thickest part of the core removed, cut in quarters that fit through feeder tube
- 150 g carrots, peeled, cut in pieces that fit through feeder tube
- 20 g red curly chillies, cut in diagonal slices
- 2 cm galangal, bruised
- 2 fresh bay leaves
- 25 g dried shrimp, soaked to soften
- 20 g cooking oil
- 1 tsp salt
- 1 tsp chicken stock powder, homemade or store-bought
- 1 tsp sugar
- ¼ tsp ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 511 kJ / 122 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 821 mg
Alternatywne przepisy
Chilli Lime Steamed Corn
25min
Steamed Chicken With Herbal Liqueur
2h
Stir Fried Potato Shreds
Brak ocen
Steamed Seafood Tower
40min
Crispy Shallots and Shallot Oil
25min
Mushroom Meat Sauce
50min
Lemonade
5min
Spaghetti with Anchovies and Toasted Bread Crumbs
40min
Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce
3h 15min
Garlic, Olive Oil and Chilli Spaghetti
30min
Sautéed Shallots (350 g)
25min
Southern Peach Cobbler
1h 15min