Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 fresh salmon fillets, boneless and skinless (approx. 150 g each, 3 cm thickness)
- ½ tsp salt, to season
- ½ tsp ground black pepper, to season
- 2 dried bay leaves
- 2 slices lemon, deseeded
- 1450 g water
-
30
g lemon juice (approx. ½ lemon)
lub 1 level tsp ascorbic acid powder - 1 sprig spring onion, trimmed and cut in thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 406 kJ / 97 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 250 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide Salmon with Creamy Avocado
1h
Mussels in white wine and cream sauce
45 min
Sous vide asparagus with poached eggs (TM5)
1h 5min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 godz. 20 min
Browned Beef Cubes (Medium)
15 Min
Salmon with Aromatics at 50°C
1h 40min
Salted Chicken
5h 10min
Sous-Vide Drunken Chicken
2h
Shallot Oil
25 min
Sous-vide Steak
1 godz. 30 min
Homemade chicken stock powder
1h 35 min.