
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 fresh salmon fillets boneless and skinless (approx. 150 g each, 3 cm thickness)
- ½ tsp salt to season
- ½ tsp ground black pepper to season
- 2 dried bay leaves
- 2 slices lemon deseeded
- 1450 g water
-
30
g lemon juice (approx. ½ lemon)
lub 1 level tsp ascorbic acid powder - 1 sprig spring onion trimmed and cut in thin slices, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 97 kcal / 406 kJ
- Białko
- 15 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Sód
- 250 mg