Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz red onions, cut into pieces, plus extra to garnish
- 4 oz cilantro, leaves and tender stems, plus extra to garnish
- 3 oz fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 1 oz fish sauce
- 1 oz sesame oil
- 1 oz soy sauce
- 30 oz water
- 34 oz chicken breasts, skinless, boneless, organic
- 6 stalks fresh lemongrass, bruised with back of knife and cut into pieces (1 in.)
- 1 - 3 ears of corn, cut into rounds (1 in.)
- fresh red chilies, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 734 mg
Alternatywne przepisy
Korean Beef Sauté
1 Std. 25 Min
Daging Paprik (Stir Fried Beef)
35min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Chinese Noodles with Turkey in Plum Sauce
2 Std. 5 Min
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30min
Curry Fish
35min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Egg Drop Soup
45min
Steamed Whole Fish
45min
Tom Yum Goong
30min
Thai Steamed Fish With Lime
30min