Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz red onions, cut into pieces, plus extra to garnish
- 4 oz cilantro, leaves and tender stems, plus extra to garnish
- 3 oz fresh ginger, peeled and cut into pieces
- 1 oz fish sauce
- 1 oz sesame oil
- 1 oz soy sauce
- 30 oz water
- 34 oz chicken breasts, skinless, boneless, organic
- 6 stalks fresh lemongrass, bruised with back of knife and cut into pieces (1 in.)
- 1 - 3 ears of corn, cut into rounds (1 in.)
- fresh red chilies, thinly sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1259 kJ / 301 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 734 mg
Alternatywne przepisy
Ginger Chicken Meatballs in Scallion Broth
1h 10min
Chicken Korma (Cashew Chicken)
25min
Chicken Noodle Soup
50min
Beef Stroganoff
1 Std.
Bolognese Sauce
1h 10min
Thai Fish Curry
50min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Nyonya Steamed Fish
45min
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40min
Curry Fish
35 Min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 Min
Ginger Garlic Steamed Whole Fish
30 Min