Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 12 oz Chinese long beans, trimmed
- 3 tsp sesame oil, divided
- 1 tsp soy sauce
- ½ oz fresh ginger, peeled, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ¼ tsp dried red chili flakes, to taste
- 8 oz red onion, cut into thin wedges
- 4 oz fresh shiitake mushrooms
- 1 ½ oz soy sauce
- 1 ½ oz hoisin sauce
- 1 oz Chinese cooking wine
- ⅛ tsp ground black pepper
- 6 oz ground pork
- 3 fresh red chilies, thinly sliced, divided
- dry-roasted peanuts, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 925 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taiwanese three cup chicken
20min
Coconut Sautéed Shrimp
35 min
Fried Garlic Pork
50 min
Rice Wine Chicken
30min
Green Mustard Pig's Trotter, Emperor Chicken and Ladies' Fingers With Sesame Dressing
1h 40min
Bibimbap
55min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 min
Foochow Nourishing Chicken Soup
1h 20min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35 min
Mantou Buns with Soya Milk (TM6 Metric)
1h 35min
Eggplant Sauté
30min
Korean Beef Sauté
1h 25min