Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g parboiled basmati rice (see tips)
- 15 g fresh ginger
- 6 garlic cloves
- 125 g yellow onion, cut in halves
- 50 g ghee
- 2 dried bay leaves
- 1 cinnamon stick
- 1 star anise
- 900 g water
- 2 tsp salt, adjust to taste
-
½
tsp vegetable stock powder
lub mushroom powder - 50 g coconut milk
- 80 g carrots, diced
- 15 g roasted cashew nuts, to garnish
- 10 g raisins, to garnish
- 10 g coriander leaves, to garnish
- 10 g mint leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 110 mg
Alternatywne przepisy
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15min
Air Katira (Katira Drink)
10min
One Pot Chicken Rice
50min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Cheese Omelet with Spinach
25min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 min
Mutton Peratal
1h 25min
Chimichurri Roast Chicken
1 Std. 20 Min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15min
Nasi Arab (Arabian Rice)
45 min
Mango Lassi
5min