Ghee Rice

Ghee Rice

5.0 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • parboiled basmati rice (see tips)
    500 g
  • fresh ginger
    15 g
  • garlic cloves
    6
  • yellow onion cut in halves
    125 g
  • ghee
    50 g
  • dried bay leaves
    2
  • cinnamon stick
    1
  • star anise
    1
  • water
    900 g
  • salt adjust to taste
    2 tsp
  • vegetable stock powder
    ½ tsp
    mushroom powder
  • coconut milk
    50 g
  • carrots diced
    80 g
  • roasted cashew nuts to garnish
    15 g
  • raisins to garnish
    10 g
  • coriander leaves to garnish
    10 g
  • mint leaves to garnish
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 420 kcal / 1757 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 110 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...