Ghee Rice
TM6

Ghee Rice

5.0 (5 ocen)

Składniki

  • 500 g parboiled basmati rice (see tips)
  • 15 g fresh ginger
  • 6 garlic cloves
  • 125 g yellow onion, cut in halves
  • 50 g ghee
  • 2 dried bay leaves
  • 1 cinnamon stick
  • 1 star anise
  • 900 g water
  • 2 tsp salt, adjust to taste
  • ½ tsp vegetable stock powder
    lub mushroom powder
  • 50 g coconut milk
  • 80 g carrots, diced
  • 15 g roasted cashew nuts, to garnish
  • 10 g raisins, to garnish
  • 10 g coriander leaves, to garnish
  • 10 g mint leaves, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1757 kJ / 420 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
73 g
Tłuszcz
11 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Błonnik
3 g
Sód
110 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy