Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g parboiled basmati rice (see tips)
- 15 g fresh ginger
- 6 garlic cloves
- 125 g yellow onion, cut in halves
- 50 g ghee
- 2 dried bay leaves
- 1 cinnamon stick
- 1 star anise
- 900 g water
- 2 tsp salt, adjust to taste
-
½
tsp vegetable stock powder
lub mushroom powder - 50 g coconut milk
- 80 g carrots, diced
- 15 g roasted cashew nuts, to garnish
- 10 g raisins, to garnish
- 10 g coriander leaves, to garnish
- 10 g mint leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1757 kJ / 420 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 110 mg
Alternatywne przepisy
Kacang Botol Goreng Bercili (Stir Fried Four Angled Bean With Chilli)
15min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Rasam
20min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Potato Peratal
40min
Whole fish curry
45 min
Garlic, olive oil and chilli spaghetti
30min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1h 30 min
Ghee Roasted Chicken
1h 15min
Sup Sayur Campur (Mixed Vegetable Soup)
15min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min