Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sjalotten
-
300
g Champagne
lub 300 g mousserende witte wijn - 800 g mosselen, vers, schoongemaakt
- 300 g gekookte garnalen, gepeld
- 12 sint-jakobsschelpen
- 25 g bloem
- 250 g room, elk type (van koemelk)
- 1 takje verse tijm, alleen de naaldjes
- 1 snuifje gemalen cayennepeper
- 2 - 3 snuifjes zout, aanpassen aan de smaak
- 2 - 3 snuifjes gemalen peper
- citroensap
- 1 bladerdeeg (ca. 230 g) (zie tip)
- 1 ei, losgeklopt
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 5306.5 kJ / 1275 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 65.3 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 57.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 2010.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolade meringue en koffie karamel gebak
2 godz. 30 min
Gestoomde zeetong met kruiden en wortelmousseline
1 godz. 5 min
Bosbessenaperitief en garnalencanapés
Brak ocen
Champagne en pompelmoes sorbet
Brak ocen
Crème brulée met champagne en biscuits rose de Reims
3sa
Zeevruchtenrijst
Brak ocen
Virgin appel cider old fashioned
Brak ocen
Mango-passievruchttaart met bavaroiscrème
Brak ocen
Turkse gekruide lamshapjes
Brak ocen
Portugees crème brûlée
25 min
Papaya'péro
30 min
Gegratineerde coquilles
25 min