Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raviolideeg
- 200 g bloem
- 2 eieren
- 1 el olijfolie
Raviolivulling
- 2 takjes verse peterselie, plus extra voor de garnering
- 40 g Parmezaanse kaas
- 50 g gepelde walnoten
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
- 100 g peer, in blokjes (1 cm)
- 20 g zongedroogde tomaten, gehalveerd
- 150 g ricotta
- ½ tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 3 snuifjes gemalen nootmuskaat
Champagnesaus
- 1 knoflookteentje
- 30 g sjalot
- 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
-
1
tl bloem
lub 1 tl maïszetmeel - 180 g groentenbouillon
- 200 g Champagne
- 20 g room, 20 % vet
- 1 - 2 tl zout
- 1 - 1 ½ l water
- 20 g grenadine
- Wartości odżywcze
- na 4 porties
- Kalorie
- 10742 kJ / 2567.4 kcal
- Białko
- 78.1 g
- Węglowodany
- 223.7 g
- Tłuszcz
- 138.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 59.8 g
- Błonnik
- 16.3 g
- Sód
- 5637.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piadina uit Emilia Romagna
15 Min
Glutenvrije, suikervrije mini Japanse katoen cheesecakes
Brak ocen
Boekweit flammkuchen met wortelgroenten en gorgonzola met chilihoningglazuur
Brak ocen
Tropische kippendijen met hawaiiaanse toast (huli huli stijl)
Brak ocen
Cashew cheddarkaas
Brak ocen
Parmezaan op plantaardige basis
5 Min
Tempé
48 Std.
Parelgerst- en champignonsoep
Brak ocen
Oost-Europese brunch
Brak ocen
Spinazieknoedels in tomatenragout
1 Std.
Hornazo
Brak ocen
Glühwein
15 Min