Stervormige walnootravioli met champagnesaus
TM6 TM5 TM31

Stervormige walnootravioli met champagnesaus

(Brak ocen)

Składniki

Raviolideeg

  • 200 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie

Raviolivulling

  • 2 takjes verse peterselie, plus extra voor de garnering
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 50 g gepelde walnoten
  • 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
  • 100 g peer, in blokjes (1 cm)
  • 20 g zongedroogde tomaten, gehalveerd
  • 150 g ricotta
  • ½ tl zout
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 3 snuifjes gemalen nootmuskaat

Champagnesaus

  • 1 knoflookteentje
  • 30 g sjalot
  • 30 g boter, ongezouten of gezouten (van koemelk)
  • 1 tl bloem
    lub 1 tl maïszetmeel
  • 180 g groentenbouillon
  • 200 g Champagne
  • 20 g room, 20 % vet
  • 1 - 2 tl zout
  • 1 - 1 ½ l water
  • 20 g grenadine

Wartości odżywcze
na 4 porties
Kalorie
10742 kJ / 2567.4 kcal
Białko
78.1 g
Węglowodany
223.7 g
Tłuszcz
138.9 g
Tłuszcz nasycony
59.8 g
Błonnik
16.3 g
Sód
5637.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy