Saucisses à la bière avec oignons et poivrons

Saucisses à la bière avec oignons et poivrons

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
5 portions

Składniki

  • 450 g de saucisses de veau allemandes de type "Kalbsbratwurst" (environ 5)
  • 225 g d'oignons émincés en lamelles (5 mm/¼ po)
  • 170 g de poivrons rouges émincés en bâtonnets (5 mm/¼ po)
  • 2 c. à thé de graines de carvi
  • 1 ½ c. à thé de sel
  • 680 g de bouillon de légumes
  • 340 g de bière (p. ex. red ale ou Bock ou Pilsner de style allemande)
  • 1 c. à soupe d'huile végétale
  • 5 pains à hotdog
  • moutarde pour servir
  • cornichons (opcjonalnie) en tranches pour accompagner

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1696.5 mg
Białko 21.3 g
Kalorie 2147.5 kJ / 513.3 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 40.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...