Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)

Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)

4.7 18 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • malanga (taro root) peeled, cut into pieces (1 in.) (see Tip)
    24 oz
  • white onion cut into wedges
    4 oz
  • garlic clove
    1
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra to garnish
    ¼ tsp
  • water
    21 oz
  • cream cheese
    1 ½ oz
  • unsalted butter
    1 oz
  • whole milk
    3 ½ oz
  • olive oil to drizzle
  • chopped parsley to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 204.8 kcal / 856.9 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 33.1 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 245.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...