Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 24 oz malanga (taro root), peeled, cut into pieces (1 in.) (see Tip)
- 4 oz white onion, cut into wedges
- 1 garlic clove
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to garnish
- 21 oz water
- 1 ½ oz cream cheese
- 1 oz unsalted butter
- 3 ½ oz whole milk
- olive oil, to drizzle
- chopped parsley, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 856.9 kJ / 204.8 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 245.8 mg
Alternatywne przepisy
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4h 20 min
Coconut Lime Cashew Jasmine Rice
35 min
Yuca con Mojo (Yuca with Garlic Sauce)
55 min
Butternut Queso (Matthew Kenney)
5 Std. 15 Min
Tinga de Pollo (TM6)
40 min
Arroz con Leche Cubano (Rice Pudding)
1h 5min
Potato and Rosemary Focaccia
2 Std. 35 Min
Steamed Crème Brûlée
4h 45min
Sopa de Crema de Queso (Cheese Soup)
25 Min
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
5 godz. 20 min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45 Min
Coquito (Puerto Rican Eggnog)
2 Std. 15 Min