Corn Cake with Eggnog Sauce (Anna)

Corn Cake with Eggnog Sauce (Anna)

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 portions

Składniki

Corn Cake
  • unsalted butter in pieces, plus extra to grease
    3 oz
  • all-purpose flour plus extra to dust
    5 oz
  • sweetened condensed milk (approx. 1 can)
    14 oz
  • vanilla extract, natural
    1 tsp
  • large eggs
    4
  • fresh sweet corn kernels from 6 fresh corn cobs (see Tip)
  • baking powder
    1 tbsp
Eggnog Sauce
  • whole milk
    17 ½ oz
  • sugar
    3 ½ oz
  • baking soda
    1 pinch
  • cinnamon stick (approx. 2 in.)
    ½
  • whole clove
    1
  • egg yolks from large eggs
    6
  • vanilla extract, natural
    ½ tsp
  • rum
    2 ½ oz
    2 ½ oz brandy
Assembly
  • fresh mixed berries

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 253 mg
Białko 10 g
Kalorie 1490 kJ / 356 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...