
Urządzenia i Akcesoria
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
8 portions
Składniki
-
dried black beans16 oz
-
water plus extra to soak beans50 oz
-
white onion cut into wedges4 oz
-
garlic clove1
-
dark brown sugar1 tsp
-
olive oil½ oz
-
orange unpeeled½
-
jalapeño chili½
-
dried bay leaf1
-
salt to taste1 ¼ tsp
-
ground cumin1 tsp
-
apple cider vinegar1 tsp
-
red bell pepper diced, to garnish
-
green bell pepper diced, to garnish
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
46.5 kcal /
194.4 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
2 g
Węglowodany
7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
398.1 mg