Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 蒜頭
- 10 克 薑 ,切塊
- 15 克 烏醋 ,( 1 大匙)
- 25 克 醬油膏
- 15 克 醬油 ,( 1 大匙)
- ¼ 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 韓國辣椒粉 (opcjonalnie)
- ¼ 茶匙 香油
- 400 克 水
- 2 根 茄子
- 油
- 冰水
- 10 克 香菜 ,切碎
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 106.9 kJ / 25.6 kcal
- Białko
- 1.4 g
- Węglowodany
- 4.1 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 627.5 mg