Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 500 g Äpfel, säuerlich (z. B. Boskop), geschält, geviertelt, entkernt
- 3 EL Zitronensaft
- 240 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Eier
- 250 g Milch
- 500 g Mehl
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Prise Salz
- 360 g Apfelmus
- 50 g Mandelstifte
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1203 kJ / 288 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 93 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carina-Kuchen
2h 30min
Holländische Kirschtorte
2h 30min
Mango-Erdbeer-Tartelettes
4h 30min
Rhabarber-Orangen-Konfitüre
30min
Rhabarber-Schmand-Kuchen
2 Std.
Einfache Herrentorte
5 Std. 45 Min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30min
Rhabarber-Käse-Kuchen mit Streuseln
1h 20 min
Rhabarber-Pudding-Streuselkuchen
9h
Brownie-Blaubeer-Cheesecake
2h 30min
Omas Streuselkuchen vom Blech
3h
Apfel-Gugelhupf
2h 30min