Panna cotta de palomitas

Panna cotta de palomitas

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 porción

Składniki

Panna cotta de palomitas
  • 3 - 4 lámina de grenetina (aprox. 5 g)
  • agua fría para remojar
  • 400 g de crema (min 30% de grasa)
  • 200 g de leche
  • 60 g palomitas de caramelo más para decorar
  • 10 g de azúcar
  • 1 cditas de extracto de vainilla natural
Salsa de caramelo salado
  • 50 g de mantequilla en piezas
  • 80 g de crema (35% grasa)
  • 30 g de azúcar de caña
  • 30 g de azúcar glass
  • 30 g de miel de maple
  • 1 cditas de extracto de vainilla natural
  • ¾ cditas de sal de mar fina

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 342.3 mg
Białko 4.8 g
Kalorie 1976.8 kJ / 472.5 kcal
Tłuszcz 40.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 23.9 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...