Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Panna cotta de palomitas
- 3 - 4 lámina de grenetina (aprox. 5 g)
- agua fría para remojar
- 400 g de crema (min 30% de grasa)
- 200 g de leche
- 60 g palomitas de caramelo más para decorar
- 10 g de azúcar
- 1 cditas de extracto de vainilla natural
Salsa de caramelo salado
- 50 g de mantequilla, en piezas
- 80 g de crema (35% grasa)
- 30 g de azúcar de caña
- 30 g de azúcar glass
- 30 g de miel de maple
- 1 cditas de extracto de vainilla natural
- ¾ cditas de sal de mar, fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1976.8 kJ / 472.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 40.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 342.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini Tlayudas
30 dk
Pollo con mole verde
1sa
Crujiente de manzana
5 godz. 30 min
Avena salada con Tocino, Poro y Dátiles
30 dk
Panqué con arándanos
1sa
Cookie cheesecakes
1 godz. 40 min
Uchepos de elote (Black Diamond)
45min
Blintzes
1h 30min
Pastes hidalguenses
1 Std. 50 Min
Tortitas de camarón en salsa verde con arroz blanco y verduras
1 Std. 10 Min
Mixiote de pollo
1sa
Adobo básico
30 dk