![Tejuichela Tejuichela](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cebf81abd034a806be9714a446d48770/Derivates/950e006f41a044fd604a6f5dce0bade22c6f63ab.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de piloncillo, en trozos pequeños
- 1000 g de agua
- 190 g de masa de maíz
- 3 limones verdes, solo el jugo
Montaje
- sal, para escarchar el tarro
-
chile piquín, en polvo,
para escarchar el tarro - 2 limones verdes, para escarchar el tarro
- 4 hielos, por tarro
- 2 cerveza, claras u obscuras
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 8577.9 kJ / 2050.2 kcal
- Białko
- 23.3 g
- Węglowodany
- 450.5 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 20.8 g
- Sód
- 156.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frijoles Maneados
20 Min
Espagueti rojo
20 Min
Chile en nogada
3h
Frijoles puercos a mi manera
25 Min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35 min
Cookie cheesecakes
1h 40min
Donas de sushi
50 min
Latte helado de té negro y moras TM6
10min
Hot cakes con frutos secos
15 Min
Margarita de sandía y mango
5min
Tortillas de nopal (Black Diamond)
40 Min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min