Pane ripieno Margherita

Pane ripieno Margherita

4.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 240 g di acqua
  • ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 20 g), sbriciolato
  • 400 g di farina e un altro po' per infarinare
  • 20 g di olio di oliva
  • 1 ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 1 spicchio di aglio
  • 140 g di pomodori essiccati, sottolio,
    sgocciolati
  • 1 mazzetto di basilico (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
  • 20 g di olio di oliva
  • 4 pizzichi di pepe
  • 300 g di mozzarella (trancio), tagliata a metà nel senso della lunghezza, in 32 fette

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 8 porzioni

Sód 5746.2 mg
Białko 137.5 g
Kalorie 13193 kJ / 3153.2 kcal
Tłuszcz 116.9 g
Błonnik 34.4 g
Tłuszcz nasycony 46.7 g
Węglowodany 400.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...