Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 240 g di acqua
- ½ cubetto di lievito di birra fresco (circa 20 g), sbriciolato
- 400 g di farina e un altro po' per infarinare
- 20 g di olio di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 1 spicchio di aglio
-
140
g di pomodori, essiccati, sottolio,
sgocciolati - 1 mazzetto di basilico (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di olio di oliva
- 4 pizzichi di pepe
- 300 g di mozzarella (trancio), tagliata a metà nel senso della lunghezza, in 32 fette
- Wartości odżywcze
- na 8 porzioni
- Kalorie
- 13193 kJ / 3153.2 kcal
- Białko
- 137.5 g
- Węglowodany
- 400.9 g
- Tłuszcz
- 116.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 46.7 g
- Błonnik
- 34.4 g
- Sód
- 5746.2 mg
Alternatywne przepisy
Salsa cocktail
5 Min
Quiche al mascarpone e pomodori
1 Std. 30 Min
Knöpfli all’aglio orsino
Brak ocen
Lasagne
2h
Girelle alle noci e cannella
Brak ocen
Fastenwähe di Basilea
2h
Muffin alla vaniglia e gocce di cioccolato al vapore
55 min
Pudding alle fragole
Brak ocen
Mini-amaretti
1 Std. 30 Min
Cupcake con lamponi e cocco
2 Std. 20 Min
Brownies alle noci
Brak ocen
Flammkuchen con pere e gorgonzola
1 Std.