Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 120 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 728.2 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 250.9 mg
Alternatywne przepisy
Pesto alla trapanese
20 Min
Pesto di melanzane
10 Min
Purè di patate e carote al rosmarino
45min
Pesto light basilico e noci
10 Min
Succo mango, pesca e ananas
15 Min
Pesto di zucchine e basilico
20 Min
Plumcake fave e finocchietto selvatico
2h
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min
Risotto alla zucca
30min
Pasta con pesto di carciofi
30min
Brioches con il tuppo
3 Std.
Pesto di peperoni Padrón
4h 15min