Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di mandorle pelate
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 120 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 728.2 kJ / 174 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 250.9 mg
Alternatywne przepisy
Dado vegetale con ritagli di verdura
40min
Plumcake all'arancia
1u.
Pesto di melanzane
10min
Polpette di carne e melanzane
50min
Pasta con pesto di carciofi
30min
Dado per brodo vegetale senza sale
40min
Pesto di lattuga
15min
Pesto di zucchine e basilico
20min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30min
Pesto light basilico e noci
10min
Gelato al melone
15min
Tortino con il cuore morbido al lampone
3h 30min