Wersje kompatybilne
Cocktail di fragole e Champagne con mini cheesecake
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mini cheesecake salate
- 4 g di gelatina in fogli
- acqua fredda q.b. per l'ammollo
- 70 g di crackers salati + q.b. per guarnire
- 40 g di burro, a pezzi
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 400 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 - 2 pizzichi di paprica dolce
- 1 fetta di salmone affumicato
- 2 - 3 fette di prosciutto Serrano
- 50 - 80 g di gamberetti cotti
- ribes rosso q.b. per guarnire (opcjonalnie)
- 3 - 4 pomodorini, a fette (2 mm)
- 1 - 2 cucchiaini di caviale, a piacere (opcjonalnie)
- erbe aromatiche fresche miste (ad esempio basilico, aneto, erba cipollina...)
Champagne alla fragola
- 100 g di fragole, a metà
- 10 g di zucchero
-
250
g di Champagne
lub 250 g di Prosecco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1310.9 kJ / 313.3 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 407.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamarata con crema di peperoni
30 min
Panzerotto pomodoro e mozzarella con polpo, rucola e ricotta al limone
3h 20 min
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1h
Palline di Parmigiano Reggiano
30 min
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1h 45 min
Ravioli alla barbabietola con gamberi e pistacchi
1h 30min
Cheesecake arachidi e caramello
2h 30 min
Cheesecake al Prosecco
5h
Tagliolini con gamberoni e ricotta all'arancia
1h
Carpaccio di funghi e Parmigiano Reggiano (TM6)
25 min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1h 20 min
Pettole pugliesi
3 Std.