Cocktail di fragole e Champagne con mini cheesecake

Cocktail di fragole e Champagne con mini cheesecake

5.0 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
9 pezzi

Składniki

Mini cheesecake salate
  • 4 g di gelatina in fogli
  • acqua fredda q.b. per l'ammollo
  • 70 g di crackers salati + q.b. per guarnire
  • 40 g di burro a pezzi
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 400 g di formaggio fresco spalmabile
  • 1 - 2 pizzichi di paprica dolce
  • 1 fetta di salmone affumicato
  • 2 - 3 fette di prosciutto Serrano
  • 50 - 80 g di gamberetti cotti
  • ribes rosso (opcjonalnie) q.b. per guarnire
  • 3 - 4 pomodorini a fette (2 mm)
  • 1 - 2 cucchiaini di caviale, a piacere (opcjonalnie)
  • erbe aromatiche fresche miste (ad esempio basilico, aneto, erba cipollina...)
Champagne alla fragola
  • 100 g di fragole a metà
  • 10 g zucchero
  • 250 g di Champagne
    250 g di Prosecco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pezzo

Sód 407.6 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 1310.9 kJ / 313.3 kcal
Tłuszcz 25.5 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...