Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bread dough
- oil, to grease
- 120 g water
- 250 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g unsalted butter
- 2 tsp sugar
- 500 g baker's flour
- 2 tsp sea salt
Topping
- 90 g rice flour
- 1 tsp dried instant yeast
- 2 tsp sugar
- 2 pinches sea salt
- 2 tsp sesame oil or oil of choice (see Tip)
- 75 g warm water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1379.9 kJ / 328.6 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 55.6 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 628.2 mg
Alternatywne przepisy
Pull-apart sunshine bread
40 min
Baguettes
3h 45min
Pizza dough
1 godz.
Quick puff pastry
1 Std. 20 Min
Tangzhong milk bread
2h 45min
Hamburger rolls
2h 20min
Buttermilk bread
2 Std.
Sausage sizzle with beer braised onions
1 godz. 15 min
Easy everyday white bread
5 Std. 10 Min
Rosemary meat pies
3 godz. 30 min
Cornish pasties
2 Std.
Basic bread rolls
45 Min