Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 275 g caster sugar
- 180 g egg whites (approx. 6 egg whites), room temperature
Chocolate cream
- 180 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 50 g water
- 600 g thickened cream
Assembly
- Dutch cocoa powder, to sprinkle
- fresh cherries, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2251.1 kJ / 538 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 71 mg
Alternatywne przepisy
Salted Chocolate Caramel Fudge
2 Std. 40 Min
Christmas mince pies
1h 40min
Rye kaiser rolls
26 Std. 30 Min
Courgette Salad with Parmesan and Sun-Dried Tomato Vinaigrette (TM6)
15min
Flourless Chocolate and Nut Torte (gluten free)
1h 50min
Vegetable Stock Paste (Vegan)
40min
Hazelnut meringue roulade with spun sugar
2h 20min
Horror punch
20min
Vegan Pavlova
2h 45min
Marzipan
10min
Twice baked goat's cheese soufflés (Yolaine Corbin)
1h
Vegan almond dip
5min