Marbled meringue gateau

Marbled meringue gateau

4.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
8 portions

Składniki

Meringue
  • white sugar
    240 g
  • egg whites (approx. 180 g), room temperature
    6
  • cream of tartar
    1 pinch
Chocolate cream
  • dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces
    180 g
  • water
    50 g
  • thickened cream (see Tips)
    600 g
Assembly
  • fresh cherries to serve
  • Dutch cocoa powder to sprinkle

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 519.8 kcal / 2174.7 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 37.4 g
Węglowodany 42.6 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 22.8 g
Sód 66.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...