Urządzenia i Akcesoria
Marbled meringue gateau
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
8 portions
Składniki
Meringue
-
white sugar240 g
-
egg whites (approx. 180 g), room temperature6
-
cream of tartar1 pinch
Chocolate cream
-
dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces180 g
-
water50 g
-
thickened cream (see Tips)600 g
Assembly
-
fresh cherries to serve
-
Dutch cocoa powder to sprinkle
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
66.4 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
2174.7 kJ /
519.8 kcal
Tłuszcz
37.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
22.8 g
Węglowodany
42.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Curd
1 godz.
Geode Cake
Brak ocen
Tropical mocktail
10 min
Black Lemonade
144 godz.
Magnolia Kitchen Swiss meringue buttercream
45 min
Fermented Raspberry Shrub
128 godz. 10 min
Karpatka
10 godz.
Pistachio Butter
5 min
Pineapple curd (TM6)
20 min
Sous-vide duck breast with green chilli (Chef Degan)
2 godz. 40 min
Twice baked goat's cheese soufflés (Yolaine Corbin)
1 godz.
Pumpkin Cinnamon Rolls
3 godz. 20 min