Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 275 g caster sugar
- 180 g egg whites (approx. 6 egg whites), room temperature
Chocolate cream
- 180 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 50 g water
- 600 g thickened cream
Assembly
- Dutch cocoa powder, to sprinkle
- fresh cherries, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2251.1 kJ / 538 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 37.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 71 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and saffron arancini
25 Std.
Irish soda bread
45 Min
Mini rum baba bundts
2óra
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 Std. 5 Min
Galaktoboureko
1h 35min
Maple and Spice Glazed Ham
2u. 20min
Rosti canapé cups with Thermomix cutter
40 Min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Squid ink pasta
1 Std.
Maple pecan ice cream
26h 30min
Antonio Bachour: White Chocolate Raspberry Almond Cake (Metric)
14 Std. 30 Min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1h 10min