Babka au chocolat

Babka au chocolat

4.2 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
24 tranches

Składniki

Pâte à babka
  • de beurre non salé en dés, à température ambiante
    100 g
  • de lait entier
    200 g
  • de levure sèche active
    1 c. à soupe
  • de sucre
    170 g
  • œufs de gros calibre
    2
  • jaunes d'œufs de gros calibre
    2
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à thé
  • de farine tout usage et un peu plus pour saupoudrer
    655 g
  • de sel
    1 c. à thé
  • d'eau
    1000 g
Ganache au chocolat
  • de pépites de chocolat mi-sucrées
    100 g
  • de beurre non salé
    100 g
  • de cacao en poudre
    30 g
  • de sucre à glacer plus un supplément pour saupoudrer
    15 g
  • d'eau
    1000 g
Sirop simple
  • d'eau
    155 g
  • de sucre
    130 g

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 250 kcal / 1046 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 38 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 109 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...