Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte à babka
- 100 g de beurre non salé en dés, à température ambiante
- 200 g de lait entier
- 1 c. à soupe de levure sèche active
- 170 g de sucre
- 2 œufs de gros calibre
- 2 jaunes d'œufs de gros calibre
- 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
- 655 g de farine tout usage et un peu plus pour saupoudrer
- 1 c. à thé de sel
- 1000 g d'eau
Ganache au chocolat
- 100 g de pépites de chocolat mi-sucrées
- 100 g de beurre non salé
- 30 g de cacao en poudre
- 15 g de sucre à glacer plus un supplément pour saupoudrer
- 1000 g d'eau
Sirop simple
- 155 g d'eau
- 130 g de sucre
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 109 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frappuccino
5 Min
Burger de bœuf et champignons au four
Brak ocen
Pico De Gallo
15 Min
Guacamole
5 Min
Sucre inverti
4 Std. 20 Min
Coupelles de granola au miel, yaourt, noix et fruits
55min
Choucroute
96 Std.
Tacos de poisson
45 Min
Tartinade aux deux saumons à la lime
25 Min
Trempette bière et fromage
15 Min
Mini brioches à la cannelle sur bâtonnet
1 Std. 30 Min
Buns à la cannelle
5 Std.