Babka au chocolat

Babka au chocolat

4.2 6 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
24 tranches

Składniki

Pâte à babka
  • 100 g de beurre non salé en dés, à température ambiante
  • 200 g de lait entier
  • 1 c. à soupe de levure sèche active
  • 170 g de sucre
  • 2 œufs de gros calibre
  • 2 jaunes d'œufs de gros calibre
  • 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
  • 655 g de farine tout usage et un peu plus pour saupoudrer
  • 1 c. à thé de sel
  • 1000 g d'eau
Ganache au chocolat
  • 100 g de pépites de chocolat mi-sucrées
  • 100 g de beurre non salé
  • 30 g de cacao en poudre
  • 15 g de sucre à glacer plus un supplément pour saupoudrer
  • 1000 g d'eau
Sirop simple
  • 155 g d'eau
  • 130 g de sucre

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 109 mg
Białko 5 g
Kalorie 1046 kJ / 250 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...