Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 茶匙 花椒
- 2 个 八角
- 1 块 桂皮
- 1 片 香叶
- 10 克 油
- 10 克 姜, 切片
- 10 克 葱, 切段
- 1000 克 羊肉, 切大块,汆水,洗净
- 700 克 水
- 20 克 料酒
- 30 克 老抽
- 50 克 生抽
- 30 克 冰糖
- 3 瓣 蒜头
- 3 支 青蒜, 切碎
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 24.7 g
- Węglowodany
- 8.3 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Błonnik
- 0.9 g