Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 gramů vody
- 2 ½ čajové lžičky soli
- 200 gramů krup, středních
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 3 snítky máty
- ½ svazku petržele, čerstvé
- 500 gramů rajčat, napůl
- 1 polévková lžíce medu
- 5 polévkových lžic citrónové šťávy
- 1 špetka pepře, černého, mletého
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1356 kJ / 324 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 48.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Čočkový salát s rajčaty a fetou
50min
Eintopf se zelím a kroupami
1óra
Vařený bulgur
35 min
Podzimní celerový salát
15 min
Treska s kroupotem
50min
Řecký zelný salát
2 Std. 15 Min
Kroupy s omáčkou z ricotty, květáku a mandlí
40 min
Rýžová kaše s jablky a tvarohem
25 Min
Salát z bílého zelí, mrkve a jablka
5 min
Vařené jáhly
45 min
Kroupy se žampióny
55min
Vločková kaše
30min