Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 gramů ořechů, kešu
- 3 stroužky česneku
- 15 gramů másla
- 250 gramů rýže
- 1 ½ kusů zeleninového bujónu
- 850 gramů studené vody
- 120 gramů smetany
- 100 gramů modrého sýru, ideální je Gorgonzola nebo zralejší Niva
- bazalka, čerstvá, možno i sušená, množství podle chuti
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 1899 kJ / 453 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rizoto s dýní a taleggiem
45 min
Rizoto s kari a mrkví
30 min
Rizoto s uzeným sýrem
35 min
Hráškové rizoto s pancettou
30 min
Zapečené brambory s gorgonzolovou omáčkou
40 Min
Špenátové rizoto
30 min
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35 min
Jogurtový dip s brusinkami a kari
20 min
Rizoto s hruškami a gorgonzolou
40 Min
Rizoto s brynzou a vlašskými ořechy
40 Min
Kuře v krémové hořčičné omáčce
40 Min
Zámecké rizoto
35 min