Risotto Tomat dengan Ayam Lemon Ricotta

Risotto Tomat dengan Ayam Lemon Ricotta

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porsi

Składniki

Ayam Isi Ricotta
  • keju Parmesan potong-potong (2 cm)
    40 g
  • daun-datar peterseli
    15 g
  • daun mint, segar
    15 g
  • kulit lemon, parut
    1 sdm
  • keju ricota dingin
    200 g
  • garam laut
    1 sdt
  • lada hitam bubuk
    1 sdt
  • fillet dada ayam, tanpa kulit, tanpa tulang dibelah dua secara horizontal
    6
Risotto Tomat
  • bawang merah dipotong bagi dua
    1
  • siung bawang putih
    1
  • daun-datar peterseli dipotong-potong
    15 g
  • minyak zaitun
    40 g
  • beras risotto
    300 g
  • tomat matang dibagi empat
    200 g
  • white wine
    60 g
  • pure tomat
    20 g
  • air
    500 g
  • dadu kaldu sayur (untuk 0.5 l) hancur
    1
    1 sdt pasta kaldu sayur
  • garam laut
    ½ sdt
  • lada hitam bubuk
    ¼ sdt
  • mentega tawar potong dadu
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsi

Białko 52 g
Kalorie 2392 kJ / 569 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie