Urządzenia i Akcesoria
Wieniec adwentowy
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
150 g mleka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
50 g cukru
-
4 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
2 żółtka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
100 g herbatników maślanych
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao
-
50 g cukru
-
140 g mleka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 jajko
-
mąka pszenna do oprószenia
-
2 białka
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
98 mg
Białko
12 g
Kalorie
2006.9 kJ /
479.7 kcal
Tłuszcz
25.1 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
53.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Drożdżowa choinka z pesto
2 godz. 20 min
Warkocze orzechowe
2 godz.
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6, TM7)
1 godz. 20 min
Wrapy à la Cezar
1 godz. 10 min
Kokosowe muffinki z płynną czekoladą w środku
1 godz.
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Ciasto orzechowo-kawowe z Varomy
1 godz.
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Fińskie ciasteczka zimowe (Joulutorttu)
1 godz. 15 min
Andaluzyjskie herbatniki (mantecados)
1 godz.
Jajka sadzone (Thermomix® Nester)
15 min