
Urządzenia i Akcesoria
Wieniec adwentowy
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 porcji
Składniki
Ciasto
-
150 g mleka
-
100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
50 g cukru
-
40 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
2 żółtka
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
100 g herbatników maślanych
-
100 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao
-
50 g cukru
-
140 g mleka
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 jajko
-
mąka pszenna do oprószenia
-
2 białka
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
479.7 kcal /
2006.9 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
25.1 g
Węglowodany
53.7 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Sód
98 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mini hot dogi
1 godz. 30 min
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1 godz. 50 min
Mini galette z grzybami
1 godz. 45 min
Pełnoziarnisty wieniec wielkanocny z jajkami i łososiem
1 godz. 45 min
Tarta z różami z jabłek (TM5)
2 godz. 50 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM5)
1 godz. 40 min
Tarta z różami z jabłek (TM6)
2 godz. 50 min
Drożdżowe racuchy z krojonymi jabłkami (TM5)
1 godz.
Rogaliki orzechowe
2 godz.
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
1 godz.
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min