Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 4 Eier, getrennt
- 1 TL Salz
- 70 g Weizenmehl Type 550
- 15 g Speisestärke
- ½ TL Backpulver
- ½ TL Kurkuma
- 5 - 6 Stängel Dill, lang
- Paniermehl zum Bestreuen
- Wasser zum Bestreichen
Füllung und Fertigstellung
- 20 g Dill, abgezupft
- 200 g Frischkäse
- 200 g Quark
- 50 g Sahne-Meerrettich
- 10 g Senf, mittelscharf
- 20 g Honig
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
-
50
g Babyspinat, frisch
lub 50 g junge Salatblätter der Saison, gemischt - 300 g Räucherlachs, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 580 kJ / 138 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 562 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebel-Hefe-Taler
1h 50 min
Basilikum-Toast mit Kräuterfrischkäse und Zitronenöl
3h
Herzhafter Käsekuchen mit Entenbrust und Preiselbeeren
1h 40min
Cheeseburger-Wraps
35 Min
Spiegelei-Muffins
2h
Kräuter-Brot-Schleifen
2h 30 min
Schwedische Brottorte
3 godz. 45 min
Melonenkuchen
3h
Carrot-Cheesecake
1h 30min
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9 Std. 35 Min
Butter-Käse-Streusel-Kuchen
2h 30 min