Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orangencreme
- 100 g Zucker
- 1 Orange, 4-6 Streifen Orangenschale (à 1 x 3 cm) dünn abgeschält, unbehandelt (à 1 x 3 cm), 50 g Saft ausgepresst
- 35 - 40 g Zitronensaft
- 60 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 2 Eigelb
Zimtschnecke
- 450 g Weizenmehl Type 550
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 160 g Zucker
- 110 g Butter, weich, in Stücken
- 300 g Milch
- 1 Prise Salz
- 3 TL Zimt
Baiser und Fertigstellung
- 2 Eiweiß
- 50 g Wasser
- 200 g Zucker
- 1 - 2 EL Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1900 kJ / 454 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mandel-Kirsch-Bällchen
3 godz. 5 min
Bananen-Espresso-Sahne-Torte
27h
Schokoladen-Soufflé
45 min
Mantecados (Spanisches Schmalzgebäck)
2h
Puddingbrezeln
3h
Berliner Ballen mit Vanillepudding
3h
Cranberry-Nuss-Zimt-Schnecken
5h 30min
Quitten-Karamell-Kuchen mit Walnüssen
1 godz. 30 min
Gedeckter Apfelkuchen mit karamellisierten Äpfeln
2h
Apfel-Schnecken
4h
Ofen-Berliner
6h
Zimtschnecken-Lollies
1 godz. 30 min