Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 190 g Milch
- 70 g Butter, in Stücken
- 75 g Zucker
- 15 g frische Hefe
- 450 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 Ei
- ½ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Äpfel, säuerlich, geviertelt
- 20 g Speisestärke
- 30 g Zucker
- 2 Msp. Zimt
- 500 g Apfelsaft (siehe Tipp)
- 40 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Vanillepuddingpulver
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 712 kJ / 170 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 69 mg
Alternatywne przepisy
Drömmar
50min
Sauerbratenragout
48h
Erdbeer-Poke-Cake
13 godz.
Apfelkuchen mit Schaum
1 Std. 15 Min
Zwetschgen-Baiser-Kuchen
2h
Geflügel-Ragout von der Keule
1 Std.
Vanille-Blaubeer-Kuchen
2h 15min
Weihnachtskranz
1 Std. 30 Min
Nussbuchteln aus dem Varoma®
1 Std.
Limetten-Joghurt-Kuchen aus dem Varoma®
2h 15min
Ameisenkuchen
2h
Omas bester Mohnkuchen
1 Std.