Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 stór egg
- 1 tsk sykur
- 60 g ósaltað smjör,við stofuhita
- 285 g nýmjólk
- 150 g hveiti
- 70 g próteinduft, eða 70 g heimagert próteinduft (sjá ráð)
- 1 tsk lyftiduft
- 1 tsk fínt salt
- 1 tsk vanillubragðefni
- fersk ber, t.d. jarðarber, hindber, bláber, til að bera fram
- flórsykur, til að strá yfir
- Wartości odżywcze
- na 1 stykki
- Kalorie
- 2048.8 kJ / 489.7 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 823.6 mg