![Margarita jamaïcain à la fleur d'hibiscus Margarita jamaïcain à la fleur d'hibiscus](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cebd1e0a0bb36d8861c139c8382bd69a/Derivates/4c9bd240ee8ccf662635f8a7f89c65e0f30ac08a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eau de la Jamaïque
- 85 g de fleurs d'hibiscus séchées
- 1500 g d'eau
- miel, au goût
Margarita jamaïcain à la fleur d'hibiscus
- 170 g de téquila Silver
- 115 g de sirop simple (voir Conseil)
- 60 g de jus de lime
- 480 g de glaçons
- 1 lime coupée en quartiers, pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 868.8 kJ / 207.7 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 42.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1 godz. 50 min
Crêpe soufflée Dutch Baby
20min
Crème glacée à la mangue
2 godz. 20 min
Brownies à la stout
45 Min
Trempette S'mores
Brak ocen
Pains briochés à la cannelle
3 Std. 45 Min
Gâteau étagé Piña colada
2 Std. 30 Min
Fricot Acadien
1h 30 min
Lait de cajou (Métrique)
5 Min
Crème glacée végétale (Nice Cream) au matcha
Brak ocen
Crème glacée à l'érable au lait d'amandes
13 Std. 20 Min
Glace pilée à la fraise (d'inspiration coréenne)
8 Std. 5 Min