Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pasas
- 50 g de oporto
Masa
- 150 g de mantequilla, fría, cortada en trozos
- 15 g de leche
- 20 g de levadura fresca
- mantequilla, para engrasar
- 350 g de harina de trigo
- 4 huevo
-
15
g de ron
lub 15 g aguardiente (38% vol.) - 40 g de azúcar
- 1 cditas de sal
- 1000 g de agua
- 50 g de vinagre
Ovo Moles o Crema de yemas (ver consejo)
- 1070 g de agua
- 190 g de azúcar
- 8 yema de huevo
- 50 g vinagre
Montaje
- de harina de trigo, para enharinar
- 250 g de mermelada de calabaza, espagueti
- 30 g de nuez de castilla, pelada, picadas en trozos grandes
- 30 g de almendras, tostadas y sin sal, picada en trozos grandes
- 1 yema de huevo, batida, para barnizar
- 30 g de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1929.9 kJ / 461.3 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 252.2 mg
Alternatywne przepisy
Mousse de mango
15min
Gelatina de rompope
5h 20 min.
Gelatina de Tequila
1h 30min
Paletas de helado de tahini y almendras TM6
14h
Pan de fiesta de Jamaica
1 Std. 10 Min
Cheesecake con crema de vainilla y fresas deconstruído
Brak ocen
Agua de Horchata
10min
Gelatina de mango
15min
Bombón helado de chocolate
5h
Rollo de guayaba
2h 30min
Nube de chocolate
45min
Gelatina de mazapán
2h