Pastel de Rey roto

Pastel de Rey roto

1.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz.
12 porciones

Składniki

  • 50 g de pasas
  • 50 g de oporto
Masa
  • 150 g de mantequilla fría, cortada en trozos
  • 15 g de leche
  • 20 g de levadura fresca
  • mantequilla para engrasar
  • 350 g de harina de trigo
  • 4 huevo
  • 15 g de ron
    15 g aguardiente (38% vol.)
  • 40 g de azúcar
  • 1 cditas de sal
  • 1000 g de agua
  • 50 g de vinagre
Ovo Moles o Crema de yemas (ver consejo)
  • 1070 g de agua
  • 190 g de azúcar
  • 8 yema de huevo
  • 50 g vinagre
Montaje
  • de harina de trigo para enharinar
  • 250 g de mermelada de calabaza espagueti
  • 30 g de nuez de castilla, pelada picadas en trozos grandes
  • 30 g de almendras, tostadas y sin sal picada en trozos grandes
  • 1 yema de huevo batida, para barnizar
  • 30 g de piñones

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 252.2 mg
Białko 8.9 g
Kalorie 1929.9 kJ / 461.3 kcal
Tłuszcz 19.5 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 62.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...