Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pasas
- 50 g de oporto
Masa
- 150 g de mantequilla, fría, cortada en trozos
- 15 g de leche
- 20 g de levadura fresca
- mantequilla, para engrasar
- 350 g de harina de trigo
- 4 huevo
-
15
g de ron
lub 15 g aguardiente (38% vol.) - 40 g de azúcar
- 1 cditas de sal
- 1000 g de agua
- 50 g de vinagre
Ovo Moles o Crema de yemas (ver consejo)
- 1070 g de agua
- 190 g de azúcar
- 8 yema de huevo
- 50 g vinagre
Montaje
- de harina de trigo, para enharinar
- 250 g de mermelada de calabaza, espagueti
- 30 g de nuez de castilla, pelada, picadas en trozos grandes
- 30 g de almendras, tostadas y sin sal, picada en trozos grandes
- 1 yema de huevo, batida, para barnizar
- 30 g de piñones
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1929.9 kJ / 461.3 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 62.1 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 252.2 mg
Alternatywne przepisy
Greibes
1 Std.
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 分钟
Tortitas de camarón en salsa verde con arroz blanco y verduras
1hod. 10min
Jamaica con chilito
30 Min
Romeritos
1 Std. 40 Min
Tiradito de cecina
10min
Machaca con huevo
35min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 Min
Pechugas rellenas en salsa de chipotle
1hod. 10min
Coctel de champiñones
20 分钟
Salsa verde cruda
5 Min
Potaje versátil de verduras TM6
45 分钟