Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salata
- 150 g yeşil elma kabuklu, dörde bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış
- 150 g kereviz sapı, parçalara bölünmüş (maksimum 12 cm)
- 150 g rezene kökü, parçalara bölünmüş (4 cm x 4 cm x 7 cm)
Salata sosu
- 20 g dereotu yaprağı (bk. Öneriler)
- 80 g zeytinyağı
-
15
g Dijon hardalı
lub 15 g hardal - 50 g sade yoğurt
- 15 g kırmızı şarap sirkesi
- tuz
- karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 223.8 kJ / 53.5 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 26 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vietnam Usulü Yumurtalı Kahve
10min
Fırında Biber Soslu Patatesli Köfte
1h 35min
Beyaz Peynirli Bezelye Pankekleri
20min
Limon Soslu ve Karidesli Çiğ Kabak Spiralleri
Brak ocen
Fındık, Armut ve Rokfor Peynirli Salata
Brak ocen
Kereviz Remoulade
Brak ocen
Rezene, Kereviz Sapı ve Yeşil Elma Salatası
Brak ocen
Sebzeli Galette
1h 30min
Patates Graten
1 Std. 10 Min
Vegan Toz Parmesan
10min
Ton Balıklı Ezme
10min
Fırında Ispanaklı Yumurta
35min