Vegan, İstiridye Mantarı Çorbası

4.3 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porsiyon

Składniki

  • soğan ikiye bölünmüş
    120 g
  • havuç parçalara bölünmüş (3-4 cm)
    120 g
  • kereviz parçalara bölünmüş (3-4 cm)
    80 g
    80 g kereviz sapı, parçalara bölünmüş (3-4cm)
  • maydanoz sadece sapı, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
    60 g
  • diş sarımsak
    2
  • ayçiçek yağı
    30 g
  • su
    650 g
  • istiridye mantarı, taze şeritler halinde kesilmiş (0,5-1 cm)
    500 g
  • defne yaprağı, kurutulmuş
    2 adet
  • yenibahar
    2 tutam
  • toz tatlı kırmızı biber
    1 tk
  • toz acı kırmızı biber
    ½ tk
  • karabiber
    ¼ tk
  • kurutulmuş zencefil tozu
    ¼ tk
  • muskat, toz
    ¼ tk
  • tuz
    1 tk
  • domates püresi
    15 g
  • kuru kekik
    2 tk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 664.8 mg
Białko 5.7 g
Kalorie 616.3 kJ / 147.3 kcal
Tłuszcz 8.5 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 16.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...