Egg Salad in Crispy Easter Nests

5.0 1 ocena
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 pieces

Składniki

Eggs
  • eggs cold
    6
  • water to fill to 1 l mark
Easter nests
  • unsalted butter to grease
  • cake flour plus extra for dusting
    250 g
  • olive oil
    30 g
  • water
    120 g
  • salt
    ½ tsp
Egg salad
  • fresh parsley leaves only
    2 sprigs
  • shallots
    20 g
  • sour cream
    30 g
  • wholegrain mustard
    10 g
  • mayonnaise
    10 g
  • white vinegar
    10 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • fresh chives (opcjonalnie) cut in 2 cm long, to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 143.8 mg
Białko 5 g
Kalorie 591.3 kJ / 141.3 kcal
Tłuszcz 5.9 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 16.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...