Double Crusted Apple Pie (Bill Yosses)

Double Crusted Apple Pie (Bill Yosses)

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
8 portions

Składniki

Pie Dough
  • all purpose white flour
    340 g
  • sugar
    15 g
  • salt
    ½ tsp
  • butter, unsalted cold, cubed
    340 g
  • cold water
    115 g
Apple Filling
  • sugar plus extra to sprinkle
    140 g
  • lemon thin peel only, no white pith
    1
  • dessert apple (e.g. Honeycrisp, Gala, Granny Smith, Empire or Mutsu), cored and cut into wedges (1.5 cm/½ in.)
    1010 g
  • honey
    60 g
  • cornstarch
    30 g
  • vanilla extract, natural
    1 tsp
  • cinnamon, ground
    ¼ tsp
  • lemon juice (juice of 1 lemon)
    45 - 60 g
  • egg, large (65-70 g)
    1
  • water
    1 tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 164.8 mg
Białko 6.7 g
Kalorie 2737.6 kJ / 654.3 kcal
Tłuszcz 36.2 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 22.2 g
Węglowodany 79.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...