
Wersje kompatybilne
Baked Milk Bread with Pears and Walnut Crumble (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pear slices
- 350 g pears peeled, cored, halved or cut in wedges that fit through feeder
- unsalted butter for greasing
Caramel
- 150 g golden caster sugar
- 70 g unsalted butter cold, diced
- 30 g double cream
- 1 tsp lemon juice (see tip)
Filling
- 150 g walnut, shelled
- 100 g unsalted butter diced
- 130 g golden caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
-
200
g milk bread cut in slices
lub brioche bread cut in slices - 6 medium eggs
- 200 g whole milk
- 120 g ricotta cheese
- 30 g vanilla custard powder
- 1 vanilla pod (see tip)
- 1 Tbsp icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 5044.7 kcal / 21107 kJ
- Białko
- 106.9 g
- Tłuszcz
- 317.6 g
- Węglowodany
- 472.7 g
- Błonnik
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 133.8 g
- Sód
- 1373.8 mg