Wersje kompatybilne
Baked Milk Bread with Pears and Walnut Crumble (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pear slices
- 350 g pears, peeled, cored, halved or cut in wedges that fit through feeder
- unsalted butter, for greasing
Caramel
- 150 g golden caster sugar
- 70 g unsalted butter, cold, diced
- 30 g double cream
- 1 tsp lemon juice (see tip)
Filling
- 150 g walnut, shelled
- 100 g unsalted butter, diced
- 130 g golden caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
-
200
g milk bread, cut in slices
lub brioche bread, cut in slices - 6 medium eggs
- 200 g whole milk
- 120 g ricotta cheese
- 30 g vanilla custard powder
- 1 vanilla pod (see tip)
- 1 Tbsp icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 21107 kJ / 5044.7 kcal
- Białko
- 106.9 g
- Węglowodany
- 472.7 g
- Tłuszcz
- 317.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 133.8 g
- Błonnik
- 26.3 g
- Sód
- 1373.8 mg
Alternatywne przepisy
Hot Cross Scones
30 min
Apple and date cake
1h 30min
Asturian rice pudding
1 godz.
Yoghurt Cake
1 godz.
Apple cake
1 godz.
Rhubarb and Ginger Spelt Cake
1 godz. 20 min
Sour Cherry and Coconut Cookies
35min
Spiced Apple Pie (TM6)
2 godz.
Oatmeal Raisin Cookies
50min
Tropical upside down pineapple cake
1h 10min
Cardamom Bread and Butter Pudding
1 godz.
Carrot Cake with Pecans and Vanilla
12h 55min