Vegan Danish Pastries

Vegan Danish Pastries

5.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
14 pieces

Składniki

Lemon Curd
  • caster sugar
    150 g
  • lemons thin peelings of skin only
    2
  • cornflour
    50 g
  • coconut cream
    200 g
  • freshly squeezed lemon juice (approx. 6 lemons)
    175 g
  • yellow food colouring (opcjonalnie)
    4 drops
Finalisation
  • vegan butter diced (1-2 cm), then frozen
    250 g
  • 00 flour plus extra for dusting
    250 g
  • water cold
    125 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • flaked almonds for garnishing
  • fresh blueberries for garnishing
  • fresh raspberries for garnishing

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 257.1 kcal / 1075.7 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 14.3 g
Węglowodany 29.7 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 90.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...