Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Curd
- 150 g caster sugar
- 2 lemons, thin peelings of skin only
- 50 g cornflour
- 200 g coconut cream
- 175 g freshly squeezed lemon juice (approx. 6 lemons)
- 4 drops yellow food colouring (opcjonalnie)
Finalisation
- 250 g vegan butter, diced (1-2 cm), then frozen
- 250 g 00 flour, plus extra for dusting
- 125 g water, cold
- 1 tsp vanilla bean paste
- ½ tsp fine sea salt
- flaked almonds, for garnishing
- fresh blueberries, for garnishing
- fresh raspberries, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1075.7 kJ / 257.1 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 90.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jackfruit and Bean Chilli with Spicy Avocado Purée
30min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12 godz. 45 min
Vegan Chocolate Chip Cookies
30min
Quinoa and Seitan Poke Bowl
1h 40min
Vegan Mushroom Bowls
1h 20min
Vegan Mayonnaise
15 Min
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM6)
Brak ocen
Green Spelt Bread Patties
1 Std. 10 Min
Orange Shortbread and Chai Ice Cream Sandwiches
9h 15min
Raspberry and Strawberry Mousse
4h 20min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30min
Black Bean and Avocado Wrap
15 Min