Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Curd
- 150 g caster sugar
- 2 lemons, thin peelings of skin only
- 50 g cornflour
- 200 g coconut cream
- 175 g freshly squeezed lemon juice (approx. 6 lemons)
- 4 drops yellow food colouring
Finalisation
- 250 g vegan butter, diced (1-2 cm), then frozen
- 250 g 00 flour, plus extra for dusting
- 125 g water, cold
- 1 tsp vanilla bean paste
- ½ tsp fine sea salt
- flaked almonds, for garnishing
- fresh blueberries, for garnishing
- fresh raspberries, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1075.7 kJ / 257.1 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 90.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegetable paella
40min
Cinnamon Crunch Cereal with Dairy-free Milk
9 Std.
Focaccia
3 Std.
Ratatouille Galette (TM6)
1h 30min
Sweet breakfast bread
1h 30min
Soy bolognese
40min
Satay Tofu Kebabs
1h 5min
Chocolate Babka
3 Std.
Vegan Pepperoni
5h 10min
Vegan Lentil Lasagne
2u. 20min
Leftover Vegetable Houmous
10min
Artisan potato bread
2u. 5min