Urządzenia i Akcesoria
Vegan Danish Pastries
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
14 pieces
Składniki
Lemon Curd
-
caster sugar150 g
-
lemons thin peelings of skin only2
-
cornflour50 g
-
coconut cream200 g
-
freshly squeezed lemon juice (approx. 6 lemons)175 g
-
yellow food colouring (opcjonalnie)4 drops
Finalisation
-
vegan butter diced (1-2 cm), then frozen250 g
-
00 flour plus extra for dusting250 g
-
water cold125 g
-
vanilla bean paste1 tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
flaked almonds for garnishing
-
fresh blueberries for garnishing
-
fresh raspberries for garnishing
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
90.5 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
1075.7 kJ /
257.1 kcal
Tłuszcz
14.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
29.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Anniversary Cake
2 godz.
Pistachio Filled Eid Cookies
45 min
Plum Clafoutis
1 godz. 15 min
Christmas Hot Chocolate
15 min
Wholemeal Flour Tortillas
1 godz.
Courgette and Lemon Sorbet
8 godz. 5 min
Miso Butterscotch Milkshake
20 min
Soy Yogurt
11 godz. 30 min
Honey and Blood Orange Cake
2 godz.
Chocolate custard
1 godz. 20 min
Pumpkin Cinnamon Rolls
3 godz. 20 min
Sardine Empanada
1 godz. 40 min