Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 150 g unsalted butter, diced, frozen
- 300 g all-purpose flour, plus extra to dust
- 90 g ice cold water
- ½ tsp salt
Toppings
- 60 g Parmesan cheese, cut into pieces
- 350 g zucchini, unpeeled, ends removed (2-3 zucchini)
-
350
g plum tomatoes, whole (see Tip)
lub 350 g plum tomatoes, type Roma, whole - 190 g sun-dried tomatoes, in oil, drained
- 30 g water
- 2 green onions, cut into pieces
- ½ tsp salt, plus extra for seasoning
- 1 pinch black pepper, ground
- olive oil, to brush
- fresh basil leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1786.3 kJ / 428.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 30.6 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 310.9 mg
Alternatywne przepisy
Potato cakes
45min
Stuffed vegetables
1h 20 min
Stuffed Vegetables
1h 20 min
Chicken galantine with dill yoghurt
3h 25 min.
Steamed White Bread
2h
New potato and asparagus salad with dill pesto
40min
Shacha Sauce
1h 10min
Colored Eggs
40min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15min
Mantou Buns with Soya Milk
1h 35 min
Persimmon Pudding
2h 10min
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35 min