Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Huevos
- 6 huevos medianos, fríos
- agua, para llenar hasta la marca de 1 L
Nidos de Pascua
- 250 g harina de trigo, más un extra para enharinar
- 30 g de aceite de oliva
- 120 g de agua
- ½ cdita de sal, o al gusto
Ensalada de huevo
- 2 ramitas de perejil fresco, sólo las hojas
- 20 g de echalot
- 30 g de crema ácida
- 10 g de mostaza
- 10 g de mayonesa
- 10 g de vinagre
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 1 cdita de sal, o al gusto
- cebollín, para la decoración (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 591.3 kJ / 141.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 143.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantequilla de ajo y perejil
2 godz. 10 min
Licor de caramelo TM6
72 Std.
Calabacitas al vapor (600-800 g) en Varoma
30 Min
Affogato de plátano asado TM6
10h 55min
Helado de ginebra y lavanda TM6
14h 35min
Ensalada de camarones con duraznos y pimienta, al Vacío TM6
1 Std.
Crème brûlée de café TM6
15 min
Elotes con mantequilla picante
50 Min
Hierbas picadas (5 g)
5 min
Papas cambray al vapor (700-1200 g) en Varoma
45 Min
Camarones sofritos TM6
15 min
Tocino y champiñones sofritos TM6
20 Min