Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di patate sbucciate, a pezzi che entrino attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
- 80 g di Parmigiano Reggiano in un unico pezzo che si inserisca nella parte stretta del foro dell'Affettatutto
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 1 - 2 rametti di timo fresco le foglioline
- 150 g di panna, qualsiasi tipo
- ½ cucchiaino di pepe macinato
- ½ cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 663.6 kJ / 158.6 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 267.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia di patate in padella
1 Std.
Sfogliatine di porri e finocchi al formaggio di capra
45 Min
Sformatini di patate con cuore filante
40 Min
Costolette di agnello in salsa bernese
4h
Patate duchessa con verdure
1 Std. 15 Min
Salmone marinato
2 Std. 30 Min
Millefoglie di patate e polpo (TM6)
40 Min
Tortilla di patate, pancetta e formaggio
50 Min
Costolette di manzo glassate con patate gratinate
8h
Focaccia con patate e rosmarino (TM6)
2 Std. 35 Min
Cheesecake al Prosecco
5ωρ.
Gratin di patate con Affettatutto Bimby®
1 Std. 10 Min