Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di patate sbucciate, a pezzi che entrino attraverso il foro del coperchio dell'Affettatutto
- 80 g di Parmigiano Reggiano in un unico pezzo che si inserisca nella parte stretta del foro dell'Affettatutto
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 1 - 2 rametti di timo fresco le foglioline
- 150 g di panna, qualsiasi tipo
- ½ cucchiaino di pepe macinato
- ½ cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 663.6 kJ / 158.6 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 267.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambella noci e caffè al Varoma
2sa 30 dk
Torta al cioccolato al Varoma
2h
Gratin di patate con Affettatutto Bimby (TM6)
1 Std. 10 Min
Ratatouille galette con Affettatutto Bimby®
1 godz. 30 min
Gnocchi di cavolfiore con salsa di kiwi
45 dk
Crackers al pistacchio
30 Min
Cestini di pane con asparagi e crema al Parmigiano Reggiano
2h
Bignè con crema di asparagi
1 godz. 30 min
Torta cioccolato e arancia al Varoma
2h
Cocktail estivo analcolico
15 Min
Rollè di tacchino ripieno con contorno di patate
1 godz. 30 min
Patate gratinate al formaggio
2h